FAQ

Cui mă adresez după un accident auto?

    Pentru a deschide un dosar de dauna ca urmare a unui accident rutier aveti nevoie de formularul de Constatare Amiabila completat sau Procesul Verbal intocmit de Politia Rutiera din care sa reiasa vinovatia producerii evenimentului de catre unul dintre autovehiculele implicate in accident.
    Vinovatul de accident va pune la dispozitia pagubitului asigurarea RCA a vehiculului implicat, in cazul in care nu o are asupra sa se poate verifica valabilitatea RCA si asiguratorul emitent in baza de date:( https://www.aida.info.ro/ro/polite-rca )
    Cu aceste documente va veti adresa pentru deschiderea dosarului de dauna asiguratorului RCA al autovehiculului vinovat de accident direct la unitatile teritoriale ale acestuia sau sunand in Call Center Daune al acestuia.
    Ca urmare a sesizarii dumneavoastra veti primi intructiunile de specialitate oferite de personalul asiguratorului pe care le veti urma in vederea recuperarii prejudiciului suferit. 
    In cazul in care ati suferit vatamari corporale si ati avut  ingrijiri medicale de specialitate, ati ramas cu sechele sau grad de handicap, sau sunteti urmasul unei persoane decedate intr-un accident rutier, v-a trebui sa contactati asiguratorul care vă v-a indica documentatia necesara pentru a se stabili indemnizatiile pentu aceste cazuri.
     Este posibil ca aceasta suma  sa nu indeplineasca asteptarile dumneavoastra, caz in care va trebui sa apelati la ajutor de specialitate cum ar fi reprezentatii unei companii specializate in asistenta daune sau avocati specializati pentru astfel de reprezentari.
     În situaţia în care aţi fost păgubit în urma unui accident produs de un vehicul asigurat dar înmatriculat în străinătate, vă puteţi adresa Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România pentru asistenţă. În situaţia în care cel vinovat de producerea daunei nu deţine o asigurare obligatorie RCA valabilă la data producerii accidentului sau nu este identificat şi accidentul s-a soldat cu vătămări corporale sau deces, vă recomandăm să vă adresaţi Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii.
                SAU
     Puteti printr-un singur apel telefonic la Daune.expert (0319997) sa rezolvati oricare dintre situatiile de mai sus si chiar mai mult de atat!