FAQ

Emitere polite RCA

     Pentru a emite polite de asigurare RCA exista un anumit numar de societati de asigurari autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara precum si  societati care activeaza in piata de asigurari in baza libertatii de servicii dintre statele membre ale Uniunii Europene. 
    Distributia politelor de asigurare in Romania se realizeaza direct de catre societatile de asigurare autorizate prin personalul propriu de specialitate, prin intermediari autorizati de Autoritatea de Supraveghere Financiara, persoane fizice numite agenti de asigurare, prin societati specializate de distributie de asigurari denumite brokeri de asigurare.
     Distributia RCA se face si in mediul online prin site-uri specializare de vanzari online de polite de asigurari. Vanzarea RCA presupune analiza unor date referitoare la proprietarul auto si caracteristicile tehnice, aceste informatii contribuind la calculul primei de asigurare. Este facil accesul la o persoana dedicata incheierii politelor, fiind organizate puncte de distributie si in marile centre comerciale, nu numai in birouri dedicate ale companiilor de asigurari.